Як правильно слідкувати за жіночим здоров'ям після 40

здоров'я
здоров'я
Як правильно слідкувати за жіночим здоров'ям після 40
16/10/2021

Нескладно припустити, що стан організму зрілої жінки відрізняється від стану молодого організму. Враховуючи вікові зміни, необхідно скоригувати і харчування. Про те, як це зробити, розповідаємо у матеріалі.

Як змінюється організм жінки після 40 років

Після 40-45 років у жінок відбувається зміна гормонального фону. Яєчники вже працюють з меншою активністю, може спостерігатися порушення їхньої функції, знижується рівень естрогенів. Крім яєчників, знижується функція й щитовидної залози через екологічні умови, стреси. Через зміни гормонального фону змінюється стан шкіри, нервової системи та обміну речовин.

Як не погладшати

З віком обмін речовин знижується. Якщо в молодості ви могли наїстися навіть на ніч і при цьому почуватися добре, то зараз вже страшно встати на ваги після недільного застілля. Для того аби уникнути повноти й набряклості, слід обмежити солодощі і сіль. Сіль затримує рідину, а цукор відповідальний за порушення вуглеводного обміну. Рідини краще пити більше, але в першій половині дня. Випічку, цукерки й тістечка бажано виключити з раціону. Особливо не можна такими продуктами снідати. Замість цього на сніданок краще їсти каші з зернових з сухофруктами або свіжими фруктами.

“Важливо нагадати, що після 40-45 років потрібно стежити за холестерином, тому не можна зловживати наваристими супами, бульйонами, паштетами, копченими продуктами.”

Для шкіри

Щоб поліпшити стан шкіри, важливо вживати в їжу ненасичені жирні кислоти Омега-3. Їх багато в морській рибі (сьомга, форель) та морепродукти (креветки). У морській рибі білих сортів багато кальцію, фосфору. Двічі на тиждень слід влаштовувати рибні дні.

Схожі матеріали