Лише здоровими ми насолоджуємось і любимо життя

інтерв’ю
інтерв’ю
Лише здоровими ми насолоджуємось і любимо життя
3/11/2022

Як виникла ідея створити власну клініку?

Я завжди мріяла втілити у реальність свою мрію про компактну та затишну клініку для людей. Щоб переступивши її поріг, у пацієнта не з’являлося неприємного передчуття прийому у строгого лікаря.

Самостійний шлях у медицині тривалістю в понад 11 років, закордонне навчання в Польщі, Німеччині та постійне бажання вдосконалюватись, надавало впевненості. Для мене, втілення у життя клініки — це завжди історія про витривалість, внутрішню силу волі та людей, які були поруч ще задовго до старту проєкту. Підсвідомо мрія визрівала років п’ять-шість, а саме бачення чітко сформулювалося на старті 2020-го року. Центральною ж ідеєю, навколо якої зародилася клініка Dr. Podolska, стала ідея про збереження здоров’я людей, щоб ті й надалі любили життя!

Що подобається в роботі терапевтом та лікарем УЗД? Як прийшли до своєї спеціальності?

Сама я лікар-терапевт, але маю додаткові спеціальності в галузі ультразвукової діагностики та організації й управлінні охороною здоров’я. У першу чергу, я обрала терапію, бо вважаю, що саме терапевт має найбільш широкі знання у всьому лікувальному процесі, може розібратися в організмі цілісно. Терапевт психологічно відчуває свого пацієнта, турбується про нього, знаходить індивідуальні рішення, супроводжує при консультуванні з вузькими спеціалістами, призначає саме те, що необхідно, й нічого зайвого. Несе цілковиту відповідальність за пацієнта.

Від початку свого професійного шляху, мені завжди було цікаво розглядати складні випадки, де клінічна картина нетипова, де є потреба посимптомного діагностичного пошуку, розуміння причинно-наслідкових зв’язків різних захворювань.

Найбільше у роботі подобається спілкування з людьми та можливість допомогти. Дуже тішуся, що виконуючи свою роботу маю змогу творити добро і зберігати здоров’я людей. Адже лише здоровими ми насолоджуємось і любимо життя. Без цього все тимчасово, ніби втрачає сенс, чи не так?

З якими запитами до вас найчастіше звертаються пацієнти?

Спершу в клініці “Dr. Podolska” планувалися два основні робочі вектори: терапевтичний та УЗД. Проте для комплексного обстеження додалися лабораторна діагностика, електрокардіографія, щоби пацієнти могли на місці отримати консультацію терапевта, здати аналізи, за потреби, пройти УЗД, електрокардіографію, і відтак отримати готовий діагноз. Усе в одному просторі та з персональною підтримкою терапевта на всіх етапах. Однак найчастіше, ми працюємо в напрямках терапії, УЗД діагностики та гінекології.

Який відпочинок обираєте зазвичай?

Найкращий відпочинок — час проведений з сім'єю. Спільна поїздка, прогулянка містом чи улюбленим парком донечки. Час, який можу провести з найближчими мені людьми для мене найцінніший. Це частина мого життя, де немає місця компромісам на користь робочим нюансам чи бізнесу. У першу чергу, я завжди мама та любляча дружина, а вже потім керівник, лікарка і подібне. Тим паче, що на запитання донечки, яких з’являється з кожним днем все більше й більше, потрібно виділяти чимало часу.

Що викликає у вас найбільший страх в професійному плані?

Відкрити клініку — чимала відповідальність. А відкрити клініку під своїм іменем — це публічна відповідальність за пацієнтів, команду та всі процеси в цілому. Саме тому основні цінності для мене та команди – це довіра й авторитет в очах наших пацієнтів. Досягти цього вдалося виключно завдяки оптимізму й вірі у власні сили. Тому ніколи не думаю про невдачі, навіть якщо треба вирішити надскладне завдання. Саме острах невдачі робить мету недосяжною. Впевнена, що позитивне мислення у будь-якій справі — невід’ємна частина заряду на успіх. А альтернативний варіант вирішення питання — це своєрідна додаткова можливість, тож інші варіанти мають бути завжди. Якщо основний план не вдався, сміливо звертаєшся до альтернативного. Він теж може не спрацювати, але ти завжди маєш бути впевнений, що використав усі можливості. Вважаю, що єдиний спосіб зробити щось добре — любити те, що робиш.

Чи маєте ви гобі?

От з цим справи кепські:) Як вже розповідала вище, значну частину мого життя займає медична практика, іншу сім’я. Звісно я слідкую за тим, щоб у мене залишався час на себе, однак для гобі поки часу замало. Хоча останнім часом, маю велике бажання ділитися досвідом через соціальні мережі і таким чином допомагати людям дистанційно. Ведення персонального блогу, вважаю було б чудовим гобі для мене та корисним для людей.

Текст: Вер Веріґо

Схожі матеріали